Mohar


A mohart abrak- √©s z√∂ldtakarm√°nyk√©nt, valamint sz√©nak√©nt termesztik. Magj√°t baromfiakkal etetik, de ledar√°lva a t√∂bbi h√°zi√°llat is sz√≠vesen fogyasztja. KitŇĪnŇĎ mad√°reles√©g. R√©gebben k√°s√°t is k√©sz√≠tettek belŇĎle. Sz√©n√°ja kem√©ny, szŇĎr√∂z√∂tt, ez√©rt az √°llatok a k√©sŇĎn lekasz√°lt mohart nem sz√≠vesen fogyasztj√°k.

R√∂vid teny√©szidejŇĪ (100- 120 nap), egyar√°nt vethetj√ľk fŇĎ- √©s m√°sodvet√©sŇĪ n√∂v√©nyk√©nt. MelegkedvelŇĎ n√∂v√©ny, a ny√°ri nagy melegeket j√≥l b√≠rja. Amennyiben a cs√≠r√°z√°s kezdet√©n alacsony a hŇĎm√©rs√©klet, a n√∂veked√©s vontatott lesz. A fagyokat rosszul tŇĪri. A sz√°razs√°got nagyon j√≥l b√≠rja. A talajjal szemben nem ig√©nyes, szinte mindenhol megterem.

Betakar√≠t√°sa: Z√∂ldtakarm√°nynak √©s sz√©nak√©sz√≠t√©sre a mohart a bugah√°ny√°s kezdet√©n kell betakar√≠tani. K√©sei betakar√≠t√°s eset√©n gyenge minŇĎs√©gŇĪ sz√©n√°t kapunk, amit az √°llatok nem sz√≠vesen fogyasztanak. Magtermeszt√©skor a mohart teljes √©r√©sben aratjuk

T√°rsas√°gunk ezt a n√∂v√©nyt biztons√°gi takarm√°nyk√©nt haszn√°lja mivel r√∂vid teny√©szideje miatt biztons√°ggal elŇĎ √°ll√≠that√≥ a leg ins√©gesebb idŇĎben is.

 FŇĎoldal

Cégcsoportunk