Martonyi √Ėko Agro


T√°rsas√°gunk 2014.december 31 √©vvel indult el a t√©rs√©gben mŇĪk√∂dŇĎ ELAN Agr√°rgazdas√°g Kft. megv√°s√°rl√°s√°val √©s √ļjj√°szervez√©s√©vel. A tulajdonosunk azzal a c√©llal ind√≠totta el ezt a mezŇĎgazdas√°gi v√°llalkoz√°st, hogy egy hat√©konyan mŇĪk√∂dŇĎ, j√≥l szervezett, kimagasl√≥ minŇĎs√©gi term√©ket elŇĎ√°ll√≠t√≥ √∂n√°ll√≥an (t√°mogat√°sok n√©lk√ľli is) √©letk√©pes v√°llalkoz√°s j√∂jj√∂n l√©tre.

A t√°rsas√°g mŇĪk√∂d√©s√©t a t√∂rv√©nyi elŇĎ√≠r√°sok mellett az √∂kol√≥giai szab√°lyok mellet szigor√ļ belsŇĎ rendszab√°ly is elŇĎ√≠rja a dolgoz√≥inknak. Jelenleg k√∂zel 800 hekt√°ron gazd√°lkodunk, amelybŇĎl 300 hekt√°ron √°ll√≠tjuk elŇĎ a t√©li t√°pl√°l√°shoz sz√ľks√©ges takarm√°ny mennyis√©get. A takarm√°ny elŇĎ√°ll√≠t√°sn√°l olyan k√≠m√©lŇĎ m√≥dszereket alkalmazunk, amelyben a f√∂ldet nem terhelj√ľk t√ļl a mŇĪvel√©seinkkel. A vet√©seinket a t√©li tart√°shoz (f√©lszilaj) sz√ľks√©ges takarm√°ny ig√©nyhez igaz√≠tjuk ahol t√∂reksz√ľnk a min√©l v√°ltozatosabb de t√°panyagokban gazdag minŇĎs√©gi takarm√°ny elk√©sz√≠t√©s√©re.

A fennmarad√≥ 500 hekt√°ron extenziv (k√ľlterjes) √°llattart√°st v√©gz√ľnk. Az √°llatainkat p√°sztorol√≥ szakaszos legeltet√©ssel a term√©szeti adotts√°gok figyelembev√©tel√©vel az idŇĎj√°r√°s f√ľggv√©ny√©ben 220 napig legelŇĎn tartjuk, mert meggyŇĎzŇĎd√©s√ľnk √©s tapasztalataink alapj√°n az √°llatainknak az a legjobb ha a term√©szethez k√∂zel a szabadban vannak.

 

Gazdaságunk bemutatkozó videója

 

 

 FŇĎoldal

Cégcsoportunk